Hungarocell EPS-80 bála
Márka
Termékkategória
Termék méretek
Termék szín

Forgalmazók

Szín- és méretváltozatok

Részletes termékismertető

Hungarocell EPS Homlokzati hőszigetelő lap

A köznyelvben használt hungarocell szakszerű megnevezése az EPS (expandált polisztirol), ami egy polimerizált sztirolból készülő homlokzati hőszigetelésre használható lap. Az EPS lapok 98%-a levegő, így nagyon jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Általában homlokzati hőszigetelésre használják őket a lábazatvonal felett beépítve.

Érdekesség, hogy a hungarocell kifejezés annak korábbi gyártója miatt maradt a köztudatban. Ennek szakszerű elnevezése az expandált valamint extrudált polisztirol hőszigetelés.

A hungarocell nem csak különálló szigetelő lemezként, hanem komplett rendszerben is elérhető, így az összes szükséges segédanyagot egy alaprendszer részeként tudjuk megvásárolni.

A homlokzati hőszigetelő rendszereknek több típusa is van. Nevüket a felhasznált hőszigetelő lemezek fajtájáról kapták. Az EPS hungarocellből készülő hőszigetelő rendszer a legelterjedtebb hazánkban, így ehhez a legkönnyebb kivitelezőt találni.

A hungarocell hőszigetelés jelenleg a piacon lévő legkedvezőbb árú homlokzati hőszigetelő anyag. Rendkívül jól szerepel hő- és páratechnikai szempontból: a hungarocell celláiból a bezárt levegő nem távozik, ezért a hungarocell hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken, ahogy egyéb tulajdonságai sem változnak meg. A hungarocell nem korhad és nem rothad, de az ultraibolya sugárzás a napfény hatására a felszínét besárgítja, porózussá teszi. Ezért nagyon fontos, hogy a ragasztás után minél előbb megtörténjen a hálózás, élvédőzés és a végleges szín kialakítása.

A hungarocell tűzterhelésnek kitéve ég, de igen nagy pozitívuma, hogy önkioltóan működik, ha az égéshő megszűnik. A hungarocellben lévő egyéb adalékoknak köszönhetően a csepegve égés jelensége sem fordulhat elő, így nem terjeszti tovább a tüzet. Az égési reakció hatására mérgező anyagok nem szabadulnak fel.

A hungarocell továbbá igen ellenálló a vegyszerekkel szemben. A felülete ellenáll a hagyományos építőanyagoknak (cement, mész, gipsz, stb.), de a sóoldatoknak, szappanoknak, gyenge savaknak és alkoholoknak is.

Fontos megemlíteni, hogy a hungarocell tábla kémiailag semleges hatású, így nem szennyezi a környezetet, nem káros az élő környezetre, mivel káros hatást kifejtő anyagot nem tartalmaznak.

Termék tulajdonságai

Hővezetési tényező

0,038 W/m.K

Termékjelölés

piros csík

Anyagszükséglet / Kiadósság

1,02 m2 / nettó m2

Termék anyaga

expandált polisztirol (EPS)

Vastagság

2 cm – 30 cm

Tűzvédelmi osztály

E (EN 13501-1 szerint)

Típusjelölés

EPS-EN 13163-T(1)-L(2)-W(2)-S(2)-P(5)-BS125-CS(10)80-DS(N)2-DS(70,-)3-TR150

Vonatkozó termékszabvány

EN 13163
Maradt még kérdésed?

Maradt még kérdésed?

Kérj segítséget vagy egyedi ajánlatot szakértő kollégánktól! Hívd a +36 70 522 5908 számot, írj a ertekesites@bau2home.hu címre, dobj egy üzenetet chaten vagy használd ajánlatkérő űrlapunkat!